side-area-logo

Årets färg 2020 Classic Blue är utsedd av Pantone

Årets färg 2020 Classic Blue är utsedd av Pantone

Årets färg 2020 Classic Blue är utsedd av Pantone

Pantone är ett färginstitut som varje år user årets färg baserat på rådande tendenser i samhället. Färgen kan man sen se påverka de flesta branscher när företag väljer kulörer. Förra året, 2019, var det Living Coral som var på tapeten. En härlig korallfärg. Nu är 2020 så är det en lite lugnare färg, Classic Blue som vi kommer se mer av under året.

Blått i inredning

Blå påminner om himmel och hav och sägs vara den mest omtyckta färgen i hela världen. När du använder blå i större mängder lugnar den och dämpar. Blodtrycket sägs sänkas och ger en lugnande effekt. Syreupptagningen ökar och hormon- och muskelaktiviteten minskar så det blir lättare att slappna av. Blå kan därför med fördel användas i sovrum. Ett rum som domineras av blått känns rymligt och svalt. Använder du däremot mörkblått krymper rummet istället.

Pantone 19-4052 Classic Blue är årets färg. Foto: Pantone

Lär dig mer om färg

I vår utbildning Certifierad inredare och diplomerad homestylist får du ett helt avsnitt som handlar om färglära. Du kommer bland annat att lära dig hur färgsystemet är uppbyggt och hur du kan påverka upplevelsen i ett rum med hjälp av färg. I hela utbildningen utgår vi från den kinesiska läran Feng Shui.

Allt material ingår i utbildningen

Utöver ditt inläsningsmaterial som du får tillgång till via din elevportal, får du hemskickat allt fysiskt material du behöver för att klara av utbildningen via post. Det här materialet skickas ut allt eftersom du blir godkänd på de olika blocken. Du får även med en gåva, som kan variera, i ett av de sista paketen.

Välkommen till oss på Interiörskolan!

Lär dig om färg i inredningsutbildningen

I vår utbildning får du ett helt avsnitt som bara handlar om färglära.

Bli certifierad inredare och homestylist

Kursen som är på distans hos Interiörskolan kräver inga förkunskaper. Efter utbildningen med självstudier, genomförda inlämningsuppgifter och godkänt examensarbete kan du titulera dig Certifierad Inredare och Diplomerad Homestylist och du får ett certifikat på att du utfört utbildningen.

interiorskolan