Har du tänkt läsa till inredare men funderar över om du kan ta CSN för din inredningsutbildning?
Då kan vi lugna dig med att det finns flera sätt att finansiera din utbildning på. Här går vi igenom de vanligaste metoderna som våra elever brukar tillgodose sig när de väljer en utbildning hos oss.
Kan jag få CSN för en inredningsutbildning?
Inredningsutbildningar som erbjuds av privata utbildningsanordnare, som Interiörskolan, är inte berättigade till CSN-stöd. Därför är det tur att det finns andra sätt du kan använda dig av för att få hjälp med finansieringen av din utbildning.
Kolla upp vilka stipendier du kan söka
Det finns flera stipendier att söka för personer som vill utbilda sig inom kreativa yrken som till exempel inredare eller homestylist. Vissa stipendier är dessutom specifikt riktade mot studenter som väljer en utbildning inom just design och inredning. Därför kan det vara värt att undersöka vilka möjligheter som finns för just den utbildning som du har tänkt välja. Att söka stipendier kan vara ett sätt att täcka en del av utbildningskostnaderna och minska den kostnaden som du behöver stå för själv. Ta reda på om du kan söka något stipendium genom guiden på studier.se här.
Du kan få stöd från TRR, Trygghetsrådet
Om du tidigare har varit anställd hos ett företag som är anslutet till TRR, Trygghetsrådet, kan du ha rätt till stöd för vidareutbildning. TRR är en trygghetsrådgivare för tjänstemän som erbjuder ekonomiskt stöd och rådgivning för den som vill byta karriär eller vidareutbilda sig inom ett och samma område. Interiörskolan är godkända hos TRR vilket innebär att du som vill läsa en utbildning hos oss kan ansöka om ekonomiskt stöd för din inredningsutbildning där.
Stöd via ditt fackförbund
Det finns även vissa fackförbund som erbjuder sina medlemmar ekonomiskt stöd för vidareutbildning. Om du är medlem i ett fackförbund är det därför en god idé att se över vilka möjligheter du har att få hjälp med finansieringen av din utbildning hos just dem.
Lön inredare – vad kommer du tjäna?
Som inredare beror lönen på flera faktorer och varierar beroende av din erfarenhet, specialisering och var i landet du befinner dig. Enligt lonestatistik.se ligger medianlönen för en inredare omkring 30 000 – 45 000 kronor per månad. Frilansare och egenföretagare kan i vissa fall tjäna mer. Deras inkomst kan bero på vilken typ av projekt de väljer att ta sig an och hur etablerade de är på marknaden.
Det är viktigt att komma ihåg att lönen också kan påverkas av faktorer som projektens omfattning, specialisering inom exempelvis hållbar inredning eller kommersiella projekt. Läs vårt inlägg här om vad du kan arbeta som när du är klar med din inredningsutbildning.
Räntefri delbetalning när du utbildar dig hos Interiörskolan
När du väljer att läsa en inredningsutbildning väljer du samtidigt att investera i din framtid. För att göra det lättare med finansieringen av din utbildning erbjuder vi alltid våra elever räntefri delbetalning. Du kan välja att betala din utbildning över 3, 6, 12 eller 24 månader. Flera av våra elever menar att delbetalning har gjort det lättare för dem att hantera kostnaden. Genom att sprida ut betalningen över en längre tid har du möjlighet att påbörja din utbildning och starta din nya karriär utan att behöva oroa dig för en stor engångskostnad. Nu hoppas vi att du ska känna dig trygg i ditt val av inredningsutbildning, även utan CSN.
Det här får du hos Interiörskolan
Funderar du på att läsa en inredningsutbildning på distans? Interiörskolan ger dig stöd genom hela utbildningen. Vi vill se dig lyckas. Därför följer våra lärare dig från första dagen tills dess att du har ditt certifikat i handen. Du får alltid återkoppling på dina uppgifter och vi delar gärna med oss tips och trix som tar dina sills till nästa nivå.
Det här får du när du läser en utbildning hos oss:
- Erfarna lärare som kan branschen. Vi har funnits sedan 2015 och våra lärare har lång erfarenhet.
- Alltid återkoppling på dina inlämningsuppgifter.
- Utvecklingssamtal för att vägleda dig åt rätt håll.
- Lärorik kunskap med branschens senaste och mest aktuella verktyg.
>> Vill du bli certifierad inredare? Tänk på det här innan du väljer utbildning!