side-area-logo

FAQ

Nedan ser du de vanligaste frågorna och svaren om oss eller om utbildningen. Vi vill att du ska få en så tydlig bild som möjligt av vår inredningsutbildning och om oss. Om du inte hittar det du söker, tveka inte att kontakta Interiörskolan på info@interiorskolan.se eller ring oss på 0705-13 08 14.

Allmänna frågor

Du kontaktar oss antingen via e-post info@interiorskolan.se, via telefon 0705-13 08 14 eller via brev:
Interiörskolan Sverige AB
Vinga Fyrs Väg 14
423 41 Torslanda

Under semestertider så som sommar, jul och långhelger kan återkopplingstiden på inlämnade uppgifter förlängas något. I vanliga fall sker återkoppling inom 1 vecka.

Ja, det går jättebra! Vi har flera elever som studerar från andra länder än Sverige.

Det går att beställa till Danmark, Finland och Norge via Billmate checkout i vår shop. Du kan då betala med kort eller via banköverföring. 

Vid beställning till övriga länder – kontakta oss på info@interiorskolan.se så skapar vi upp en manuell faktura för utbildningen som mailas ut till dig. Vi skickar då allt fysiskt material på en gång i ett enda paket till dig så fort vi fått in din betalning. Inläsningsmaterialet får du tillgång till i din elevportal och du får tillgång till varje block allt eftersom du blir godkänd.

Istället för att göra beställning på hemsidan mailar du din beställning till oss med dina uppgifter till info@interiorskolan.se. En manuell faktura på hela beloppet + frakt för ditt land skapas och ditt paket skickas så fort vi kan se din betalning (delbetalning är tyvärr inte möjligt).

Interiörskolan har funnits sedan 2015 och ombildades år 2020 till Interiörskolan Sverige AB. Vi eftersträvar att ligga i framkant och lära dig som elev det som krävs för att ta dig an stora som små inredningsuppdrag med en självsäkerhet och en gedigen utbildning i ryggen.

Frågor om utbildningen

Eftersom det är en distanskurs så startar och avslutar du utbildningen när du vill (maxtid 3 år). Utbildningen börjar så fort du gjort din första betalning, du får tillgång till din elevportal 1-2 arbetsdagar efter beställning.

Utbildningen tar ca 5-12 månader (1-2 terminer) att genomföra beroende på hur intensivt du väljer läsa. Du kan självklart välja att läsa på längre tid om det passar dig bättre. 

Det enda som är tidsbegränsat är certifieringsprovet på slutet som du har tre veckor på dig att slutföra samt att hela utbildningen behöver vara slutförd inom 3 år. Du kan däremot köpa till mer tid t.ex. ett år om du skulle behöva det. 

Du har tillgång till din utbildning i 3 år eller tills du är godkänd på alla delar.

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare. Älskar du att arbeta praktiskt med händerna och skapa? Älskar du design och vill lära dig hur man skapar harmoni i ditt och i andras hem? Då passar den här inredningskursen dig perfekt!

Utbildningen passar både dig som vill starta eget eller för dig som vill ta anställning hos något inredningsföretag. Du kan efter avslutad utbildning göra homestyling inför en försäljning eller ta uppdrag för privatpersoner och inreda deras hem.

Utbildningen är på svenska och består av fyra olika block/kapitel. Du får tillgång till varje block inklusive uppgifter och filmer i din elevportal och tillhörande material kommer hemskickat till dig ett block åt gången. Till varje block följer uppgifter som du genomför och mailar in för rättning. Uppgifterna kan vara både teoretiska och praktiska och du kan välja att sammanställa dina uppgifter i datorn eller skicka in det via post till oss.

När du är godkänd på respektive block avslutas allt med ett certifieringsprov med praktiska uppgifter. Certifieringsprovet är det enda som är tidsbegränsat och du har tre veckor på dig att slutföra certifieringsprovet.

Praktik är ingenting som ingår eller är obligatoriskt under utbildningen men självklart är det alltid bra att utföra någon form av praktik. Du ansvarar i så fall själv för att ordna med praktikplats och ser till att få ett intyg på att du gjort praktik som du kan visa upp för framtida arbetsgivare. 

Allt kursmaterial du behöver ingår i utbildningen. Du behöver endast ha tillgång till en dator med internetanslutning.

Det är svårt att säga eftersom det beror på hur aktiv du är i ditt jobbsökande. Det vi vet är att det just nu finns ett stort intresse för heminredning samt att i de flesta bostadsförsäljningar förekommer någon typ av styling för att höja värdet.

Du studerar helt i ditt eget tempo. Det enda som är tidsbestämt är certifieringsprovet som du har tre veckor på att slutföra samt att hela utbildningen behöver vara slutförd inom 3 år. Du kan däremot köpa till mer tid t.ex. ett år om du skulle behöva det.

Återkoppling på inlämnade uppgifter sker vanligtvis inom 1 vecka. Under semestertider så som sommar, jul och långhelger kan väntetiden förlängas något. 

När du är klar och godkänd på utbildningen får du ditt certifikat med titeln ”Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult”. Certifikatet finns även att få på engelska om du hellre önskar det.

Verktyget från BONI är till för att göra moodboards. Verktyget är utvecklat genom kombination av smart teknik och expertis från inredningsarkitekter och gör det extremt enkelt att skapa moodboards och visualisera dina inredningsidéer.

Kombinera frilagda möbler och inredningsdetaljer som växter och tavlor i en blank canvas med ett enkelt klick. Addera rum från BONIs rumsbibiliotek och välj mellan olika typer av golv, väggfärg och tapeter för att enkelt skapa en rumslighet. I BONIs produktkatalog kan du söka bland och kombinera över 300 varumärken från mer än 30 olika butiker. Sök på varumärke eller filtrera på återförsäljare, pris och färg. Hittar du inte den produkt du letar efter? Ladda enkelt upp din egen bild där bakgrunden tas bort automatiskt.

Som elev hos Interiörskolan ingår BONISs verktyg 1 år gratis (Värde 6.585 kr *prisuppgift 2022). Efter 1 år kan du sedan välja om du vill fortsätta med tjänsten.

Verktyget kan du använda i dina uppgifter där du ska göra moodboards om du känner att du inte har något bra program att jobba i eller om Word och PowerPoint inte fungerar för dig som annars räcker fint för att slutföra utbildningen.

Verktyget från BONI är mycket smidigt och vi tror att du kommer finna det så enkelt att skapa moodboards att du vill använda det genom hela utbildningen.

Gäller nya beställningar fr.o.m. 1 januari 2022.

Fakturafrågor

Hela utbildningen Certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult kostar 22 900 kr och du kan välja att betala utbildningen med kort, faktura eller delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader via Billmate.

Ja, om ni är fler som har tänkt att gå utbildningen kan ni få grupprabatt. Är ni 2 personer får ni 10 % rabatt och är ni 3 personer får ni 15 % rabatt på utbildningen. 

Erbjudandet gäller vid samtidig betalning av samtliga kurser.

Du kan betala din utbildning med kort, faktura eller delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader.

Nej, inte för tillfället. Du kan däremot få ett intyg på att du läst kursen om du vill prova att ansöka om studiestöd hos de olika fackförbunden.

Ånger / Reklamation

Påtala eventuella fel inom skälig tid efter att du upptäckt felet. Om en vara är skadad eller på annat sätt felaktig, ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Fotografera skadan och kontakta oss.
E-post: info@interiorskolan.se
Tel: 0705-13 08 14

När du mailar så glöm inte att uppge ditt ordernummer och fullständiga namn- och adressuppgifter.

Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller. Konsumenter har 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler. Konsumenten kan använda Konsumentverkets standardblankett. Konsumenten har rätt att undersöka varan men varan ska återlämnas i befintligt skick för att ångerrätten ska gälla. Konsumenten ska betala returfrakten om de ångrar sig. Ångerrätten gäller inte om konsumenten loggat in i sin elevportal och tagit del av copyrightskyddat material.

När du tagit emot ditt startpaket har du 14 dagars ångerrätt. Kontakta oss inom dagarna för ångerrätten och meddela att du ångrat ditt köp. Ångerrätten gäller endast obruten förpackning. Önskar du returnera ditt startpaket står du själv för returkostnaden. Har du hunnit betala din faktura, återbetalar vi beloppet till dig via ditt konto inom 14 dagar från det att varan eller kopia på inlämningskvitto emottagits.

Returadress:
Interiörskolan Sverige AB
Vinga Fyrs Väg 14
423 41 Torslanda

”Vårt mål är att alla ska kunna följa sin dröm och arbeta med något de brinner för.”