Hos Interiörskolan får du en oerhört bred inredningsutbildning som öppnar många dörrar för jobb

80-90 % av våra elever får jobb/uppdrag direkt efter utbildningen. Det är så roligt tycker vi! Interiörskolan har funnits sedan 2015 och är oerhört stolta över vårt material som ständigt uppdateras för att följa utvecklingen.

2023-09-13

Av Interiörskolan

5
Hos Interiörskolan får du en oerhört bred inredningsutbildning som öppnar många dörrar för jobb

Vi följer dig hela vägen fram 

–––

Ca. 80-90 % av våra efter får jobb/uppdrag direkt efter utbildningen. Det är så roligt tycker vi! Interiörskolan har funnits sedan 2015 och är oerhört stolta över vårt material som ständigt uppdateras för att följa utvecklingen.

Hur står då sig Interiörskolans utbildning sig jämfört med andra?

Vi förstår att det kan vara svårt att välja utbildning eftersom det finns så många där ute att välja mellan. Vårt tips till dig som tvekar är att gå på magkänsla samt att jämföra innehållet i de olika utbildningarna och se vad som passar dig bäst. Ställ dig frågan hur du tänkt använda den kunskap du lärt dig och hur du vill jobba i framtiden. Kanske ska du tänka på hur länge skolan finnits och vem det är som står bakom ditt certifikat?

Det är inte alltid priset som avgör om en utbildning är bra eller dålig. Vi kan hålla nere priset något på vår inredningsutbildning eftersom vi endast har på distans och då slipper dyra lokal- och personalkostnader. Så en mycket bred utbildning till ett bra pris helt enkelt.

Vi ser att många andra aktörer dumpar priserna och skapar olika varianter av utbildningen så att det är svårt att förstå vad man köper. Vi tycker detta är tråkigt eftersom det kan skada branschen och yrket i sin helhet. Vi på Interiörskolan ger dessutom alltid respons och bedömning på samtliga av dina inlämnade uppgifter. Vi tycker det är viktigt för hur ska du som elev annars kunna veta vad du eventuellt kan göra bättre eller om du förstått en viss uppgift rätt. Om du inte får någon bedömning så har du ju i princip bara köpt dig ett certifikat.

las-till-inredare

Jennie Wallgren, 
Grundare, Interiörskolan

las-till-inredare-pa-distans
moodboard-elev-Interiorskolan

Homestyling Sverige där Anna nu arbetar.

Följ oss på Instagram här:

Är distansutbildning någonting för dig?

De allra flesta av våra elever tycker att vår utbildning på distans är smidig, tydlig och att det är perfekt att gå den samtidigt som man jobbar eller studerar annat. Vi får återkommande mail och recensioner från elever som säger detta. Läs våra recensioner här.

Wow, jag är så glad att jag tog steget till att utbilda mig mer inom inredning och att jag valde just Interiörskolan! Jag kände direkt att konceptet passade mig då kunde göra allt i egen takt. Hade jag några frågor fick jag svar snabbt och fick feedback på vad gjorde bra men också på vad jag kunde utveckla. Sista delen i utbildningen fick man också lära sig kring marknadsföring och hur man kan ta sig vidare efter utbildningen, ett stort plus! En bra plattform om du jobbar men samtidigt har drömmar inom inredning som du vill göra något av! Rekommenderar varmt!

Julia Nilsdotter

WOW!

Jag är så glad att jag valde att gå denna utbildning. Det har varit lärorikt, roliga uppgifter men även tuffa. Framför allt så har det varit så roligt och lärorikt.

Helena

Jag är så glad att jag valde att gå denna utbildning!

Stöttning genom hela utbildningen trots att det ”bara” är en distansutbildning

Du kommer inte vara ensam. Du kommer alltid ha din lärare som du kan maila, ringa eller ha videomöte med om du vill. Det finns även möjlighet att chatta med andra elever i portalen. Vi har nu också lanserat vår nya del i portalen där vi lägger ut praktikplatser och uppdrag från olika företag och privatpersoner som vi får in till oss löpande, om man som elev är intresserad av detta – det är inget krav. Vi skriver även gärna intyg på att du går utbildningen och vad den innehåller om du som elev behöver till att söka jobb eller praktikplats.

Hur är det då med CSN när det gäller denna inredningsutbildning?

Inga privata utbildningar till Inredare är tyvärr CSN-berättigade. Vi är dock anslutna till ett trygghetsråd. Så om du t.ex blivit av med din anställning och din tidigare arbetsgivare är kollektivansluten så kan du kolla med dem om de kan stå för din utbildning. Det finns också vissa fackförbund som kan erbjuda studiestöd. Dock inte på hela summan.

Vi har utbildnignen med både RoomSketcher eller SketchUp som val

Vad betyder det här? Om du som inredare tänkt samarbeta med arkitekter eller vill kunna bygga 3D-modeller av ett rum, ett hus eller t.ex. en platsbyggd bokhylla kan det vara bra att kunna ett CAD-program. Då är SketchUp-varianten ett bra val för dig. I varianten med SketchUp får du till gång till en extrakurs i bara SketchUp med ca. 50 – 60 filmer, text, bilder, övningsuppgifter och inlämningsuppgifter att slutföra. Du kommer också få ett extra diplom i programmet om du slutfört alla planritningar genom utbildningen med hjälp av SketchUp. I övrigt är yrkesutbildningen den samma som i varianten med RoomSketcher.

Har du tänkt arbeta som inredare i eget företag eller som anställd och utföra homestylingar vid försäljning eller utföra inredningsuppdrag för företag och privatpersoner är det sällan 3D-modeller behövs. Du klarar dig som inredare med ett enkelt planritningsprogram som t.ex. RoomSketcher eller till och med att rita för hand. Du kommer få lära dig båda sätten i utbildningen och kan efter det känna efter vad som passar dig bäst. Alla inredare arbetar på olika sätt. Du kommer även få lära dig flera olika presentationstekniker för att få kunden förstå slutresultatet av ditt förlag på ett tydligt och överskådligt sätt.

sketch-up-inredningsutbildning

Det här låter bra men jag vill inte börja läsa just nu

Vi har inga fasta starter och du planerar din tid som du själv vill. Bra va? Det betyder att du, om du vill, kan köpa din utbildning idag men inte börja studera för än om t.ex. 3 månader om du skulle vilja. Det kanske är så att vi just nu har ett erbjudande som du vill ta del av men du känner att du inte har tiden att sätta dig ner och studera just nu. Du har hela 3 år på dig att slutföra utbildningen så det är ingen stress. Vi vet att vad som helst kan hända i livet som gör att man som elev kan behöva ta en paus. Därför har vi valt att vara extra generösa med tiden.

Starta din drömresa till inredare idag! 

Jag, som är grundare till Interiörskolan, hälsar dig varmt välkommen till oss.

––––––––––––––––––––––––
Jennie Wallgren

Extra avsnitt om studieplanering

Något som vi också noterat från våra elever är att de tycker återkopplingen är snabb, bra och konstruktiv. För de elever som behöver lite extra stöttning försöker vi underlätta lite extra för genom att boka upp telefonmöten, videomöten eller göra extra utförliga mail med bilder som förklarar det aktuella momentet.

Vi har också ett speciellt avsnitt som handlar om studieteknik för att ge dig som elev tips på hur du kan planera din studietid på bästa sätt. Vi ger dig verktyg i planering som du har nytta av även efter din utbildning.

homestyling-elev-Interiörskolan

Vill du också läsa till certifierad Inredare?

Tveka inte att kontakta Interiörskolan med dina frågor. Vi finns här för dig som går i utbildningstankar. Ring eller maila Jennie på 0705-13 08 14, info@interiorskolan.se

NÅGRA BILDER FRÅN VÅRA ELEVERS UPPGIFTER

Bli certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult

Utbildningen till Inredare är på distans hos Interiörskolan och kräver inga förkunskaper. Efter utbildningen med självstudier, genomförda inlämningsuppgifter och godkänt examensarbete kan du titulera dig Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult och du får ett certifikat på att du utfört utbildningen.

Vill du också vara med i vår blogg?