Tidigare elev Cecilia driver nu inredningsbutiken TrivsammaRum

I Juni 2022 blev Cecilia klar med sin utbildning hos oss, Interiörskolan, och direkt efter det satte Cecilia igång att hitta rätt sätt att få hennes företagsnamn TrivsammaRum att synas. Ett namn hon kom på under utbildningens gång. Du kan läsa Cecilias berättelse hur resan var av henne själv nedan.

2023-05-11

Av Interiörskolan

5
Tidigare elev Cecilia driver nu inredningsbutiken TrivsammaRum

Min resa från utbildning till min egna inredningsbutik

–––

Vår duktiga elev Cecilia driver nu sin alldeles egna inredningsbutik TrivsammaRum i Skövde

I Juni 2022 blev Cecilia klar med sin utbildning hos oss, Interiörskolan, och direkt efter det satte Cecilia igång att hitta rätt sätt att få hennes företagsnamn TrivsammaRum att synas. Ett namn hon kom på under utbildningens gång. Du kan läsa Cecilias berättelse hur resan var av henne själv nedan.

Vad var ditt första steg direkt efter att du var klar med utbildningen?

– Jag skapade ett Instagramkonto @trivsammarum.se_skovde och började att sälja in mig för homestyling och inredningskonsultation. Drömmen var ju att kunna jobba med det som jag brinner för, kunna öppna min egna inredningsbutik och att sedan kunna utgå från butiken och även jobba med olika inredningsuppdrag.

 

Inredningsbutiken i lokalen med stort L

– Under hösten 2022 fick jag möjlighet att kunna starta min butik. Letade lokaler som aldrig förr. Frågan jag också ställde mig – Var och hur? Bra läge? Ytan? Hyran? osv…

Efter många turer, så dök den upp – Lokalen med ett stort L och jag kan inte bli mer glad över att jag sedan skrev kontrakt och tog steget och vågade! Butikens namn blev såklart TrivsammaRum och på instagram kunde man nu börja att följa min resa och fler följare började att hittade mig där.

En fantastiskt fin och härlig lokal med vita murade väggar och ett stengolv i entrérummet. Det finns 6 st stora välvda skyltfönster med djupa nischer och ligger i ett sekelskifteshus. Butiken består av 4 olika rum med ett spännande källarvalv, så namnet TrivsammaRum passar ju väldigt bra.

När kontraktet var klart så började jag direkt att leta efter bra och intressanta grossister/leverantörer. Min butik är en butik som jag själv saknade i stan och jag ville ha produkter/varor som ännu inte fanns eller saknades, nya märken och så klart det jag själv tycker om. Jag knöt snabbt samarbeten med två större leverantörer.

 

Formex nästa!

– I januari 2023 åkte jag på inredningsmässan – Formex i Stockholm och hittade fler samarbeten. Var även och besökte två st Showrooms, vilket var otroligt roligt och givande. Jag fick med mig massor med ny erfarenhet och en lång inköpslista från den resan.

Nu började det svåra, men roliga jobbet att få ihop ett givande och säljande sortiment för just min butik. Många timmar blev det till att söka, sortera, rensa, besluta och till slut hitta helheten och som låg inom min budget.

Planeringen för den fasta interiören togs fram och köptes in. I början av februari fick jag nyckeln och nu kunde jag börja att bygga upp butiken. Ett fantastiskt roligt, men också ett svårt jobb att få ihop. Jag visste hur jag ville ha det, men hade såklart inte klarat det utan min familj och mina vänner.

Cecilia Larsson,
TrivsammaRum i Skövde

moodboard-elev-Interiorskolan

Cecilias moodboard med förslag på inredning i butiken.

moodboard-elev-Interiorskolan

Det färdiga resultatet i butiken!

Följ Cecilia & TrivsammaRum
på Instagram här:

Dags för öppning av TrivsammaRum

Den 24.e mars slog jag upp dörren till min fina butik TrivsammaRum på Skaraborgagatan 4 Vasastan i Skövde. Vilken öppningshelg det blev, WOW!! Kunde inte ha blivit bättre. Vilket gensvar!

Vår Cityförening kom förbi och gjorde reklam för mig. Jag var med i båda våra lokaltidningar och mitt Instagramkonto började att växa helt galet under dessa dagar…

Jobbet innan och uppbyggnaden av butiken är klart och nu är det det stora arbetet och utmaningen att jobba in namnet TrivsammaRum, butiken, mina andra inredningstjänster och jag har en god magkänsla att det kommer att gå bra. 

homestyling-elev-Interiörskolan

Läs artikel i SN Skövde Nyheter här:

Vad skulle du säga att utbildningen gav dig?

– Jag ångrar inte en sekund att jag först tog steget att utbilda mig till inredare via Interiörskolan, som sen gav mig vingar att våga ta nästa steg till att starta upp butiken och tro på mig själv.

Tack för att du som läsare tog dig tid att läsa om min resa mot min dröm och jag hoppas att du också vågar ta steget till just din dröm.

Kram Cecilia Larsson

Citat från Cecilias Instagram

Min resa mot min butik ~ från att jag klev in i denna fantastiska lokal och sedan skrev kontrakt, så har det varit besök på inredningsmässa, showrooms, mycket planering, inköp, söka, sortera, hålla budget, se en helhet, noggrannhet, bygga butik, skapa, inreda mm. 

Så mycket att fixa och så himla roligt!

I slutet av mars var butiken klar, från ett tomt skal till välfylld och så bra det blev. Är så stolt över den. Nu är den stora utmaningen att synas och att finnas!

Svep för då & nu.

Jag vill med detta inlägg också tacka för allt stöd och alla hejar rop jag får och till min @jlarssa ~ 

Ditt stöd och din tro på mig betyder mest av allt! 

Love U❤️du är bäst.

Det finns fler planer för hur jag och butiken kommer att utvecklas…och drömmen lever vidare ~ den är inte klar…

Ha en bra dag!💚

Är nu klar med min utbildning och är så glad att jag valde att läsa via Interiörskolan! Utbildningen har gett mig ett stort & brett kunnande inom inredning och homestyling med givande och roliga uppgifter under min studietid. Mycket bra feedback och konkreta svar tillbaka efter varje inlämning. Utbildningen är ju helt på distans och det passade mig utmärkt då jag har kunnat arbeta heltid under tiden och läst i min egna takt. Kan varmt rekommendera andra att läsa via Interiörskolan.

Cecilia Larsson

EN MYCKET BRA UTBILDNING & SKOLA!

homestyling-elev-Interiörskolan

Vill du också läsa till certifierad Inredare?

Tveka inte att kontakta Interiörskolan med dina frågor. Vi finns här för dig som går i utbildningstankar. Ring eller maila Jennie på 0705-13 08 14, info@interiorskolan.se

Bli certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult

Utbildningen till Inredare är på distans hos Interiörskolan och kräver inga förkunskaper. Efter utbildningen med självstudier, genomförda inlämningsuppgifter och godkänt examensarbete kan du titulera dig Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult och du får ett certifikat på att du utfört utbildningen.

Vill du också vara med i vår blogg?