Vilken utbildning till inredare ska jag välja?

Vi får många frågor om vilken inredningsutbildning som ger bäst chans till jobb efter färdiga studier. Här behöver du som kommande elev göra en research om innehållet bland de utbildningar som finns på marknaden just nu och jämföra vad som passar dig bäst. Det har kommit en hel del inredningsutbildningar och kurser bara det senaste året och innehållet kan variera.

2022-07-17

Av Interiörskolan

5
Vilken utbildning till inredare ska jag välja?

Val av inredningsutbildning – ett stort och viktigt beslut

Vi får många frågor om vilken inredningsutbildning som ger bäst chans till jobb efter färdiga studier. Här behöver du som kommande elev göra en research om innehållet bland de utbildningar som finns på marknaden just nu och jämföra vad som passar dig bäst. Det har kommit en hel del inredningsutbildningar och kurser bara det senaste året och innehållet kan variera.

Titta framförallt på längden på den utbildning du tänkt gå och fundera över vad du ska ha utbildningen till. Är en certifiering viktig för dig för att du tänkt arbeta som inredare är det bra om det är ett seriöst företag som funnits ett tag som står bakom det certifikat du får när du är klar samt att utbildningens längd är någonstans mellan 6-12 månader (1-2 terminer). Då är chanserna till att få ett jobb/uppdrag efter utbildningen större. Just nu har efterfrågan på inredare ökat och vid en försäljning av bostad utförs nästan alltid någon typ av styling.

Om du har som mål att arbeta som inredare bör du kontakta den skola du tänkt gå hos för att ställa de eventuella frågor du har. Det är viktigt att skolan svarar och finns tillgänglig för dina frågor, det visar även att det är en seriös skola.

 

Vilket pris är relevant att betala för en utbildning till inredare?

Priserna varierar lite mellan de utbildningar som finns ute på marknaden just nu. Du bör som blivande elev fundera på vad du vill ha ut av din utbildning och hur viktigt det är vilken skola som står bakom ditt certifikat är. En skola som inte funnits så länge väger kanske inte lika tungt som en som varit verksam en längre tid. Samtidigt är det heller inte rimligt att betala ett överpris för sin utbildning. Titta på vilket innehåll som passar dig och om det stämmer överens med vad du tänkt använda utbildningen till.

Vi på Interiörskolan har varit verksamma med utbildningar inom inredning sedan 2015 och är mycket noga med att leverera material som är i kvalitet med vad en yrkesutbildning ska ha. 2020 påbörjades en ombildning av Interiörskolan till aktiebolag och materialet uppdaterades även för att möta marknaden och kraven på vad en inredare bör kunna som arbetar med inredning. Vi eftersträvar att hela tiden ligga i framkant med den inredningskunskap vi levererar till dig som elev och att hela tiden uppdatera med nytt och kreativt utbildningsmaterial. 

Att du får support och stöd genom hela utbildningen är också viktigt. Hos oss får du lämna in uppgifter för bedömning flera gånger under utbildningen gång och du får personlig återkoppling på samtliga uppgifter, både om det är godkänt eller om du behöver komplettera någonting. Det gör att du utvecklas som person och i din inredning och det hjälper dig även i framtiden när du ska börja ta uppdrag som Inredare.

För att underlätta för dig som står i valet och kvalet med att välja utbildning har vi satt upp en sida med recensioner från tidigare elever som gått vår utbildning på vår hemsida. Du hittar detta under rubriken ”Recensioner” uppe i menyn. I vår blogg lyfter vi även fram vissa elever som idag driver eget eller som arbetar som inredare på annat sätt.

Detta är en utbildning för dig som vill lära dig mer om ditt stora intresse Inredning! En bra bredd och roliga uppgifter. Snabb kontakt med lärare som ger konkret och nyttig feedback. Jag kan verkligen rekommendera denna utbildning!
Jeanette Nyberg

EN UNDERBART ROLIG OCH KREATIV UTBILDNING!

moodboard-elev-Interiorskolan
moodboard-elev-Interiorskolan
Rekommenderar denna starkt då det är en otroligt lärorik kurs som har kreativa och roliga uppgifter. Då den är helt på distans och en väljer själv vilket tempo en vill studera på så går det utmärkt att jobba samtidigt eller att endast fokusera på kursen som den är.
Clara

EN BÄTTRE INREDNINGSKURS FINNS DET INTE!

Hur vet jag att en distansutbildning är någonting för mig?

En distansutbildning är kanske inte någonting för alla men för de allra flesta har det visat sig att det passar helt utmärkt. Friheten med en distansutbildning är enorm. Kanske är du föräldraledig samtidigt som du vill läsa till inredare? Kanske har du ett annat jobb inom en helt annan yrkeskategori men funderar på att byta bana? Kanske studerar du men vill testa på någonting annat samtidigt? Kanske är det andra förhållanden som gör att du inte kan befinna dig i ett klassrum eller passa en tid. En distansutbildning har många fördelar men kräver såklart lite extra disciplin från dig som elev. Vi har därför tagit fram ett helt avsnitt som handlar om ”studieplanering” för att hjälpa dig som elev på traven att planera din studietid. Utöver det här har du självklart tillgång till din lärare både via telefon och mail med väldigt korta svarstider. I din elevportal kan du även chatta med andra elever om du önskar. Så hos oss är du aldrig ensam, om du inte vill.

För att hjälpa dig i ditt framtida yrke som inredare har vi även tagit fram flera dokumentmallar som du har nytta av i ditt arbete som inredare. Om du har planer på att starta eget så ingår även just nu vår kurs ”Starta eget som inredare” vilket hjälper dig att få förståelse för hur du ska bemöta kunder eftersom den går in på olika personlighetstyper och försäljningsteknik. Den tar också upp ämnet självförtroende och självkänsla vilket är en viktig del i försäljning. Kursen har du nytta av även om du inte tänkt starta eget.

Vi hoppas att du som kommande inredare hittar den utbildning du söker och som du säkert redan vet har vi både grundkurser för den som vill lära sig om inredning på hobbynivå samt vår yrkesutbildning Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult som är till för dig som tänkt jobba professionellt med inredning och titulera dig inredare. Vi finns här för dig och dina frågor och väntar på ditt samtal eller mail för att ta en dialog kring dina funderingar. Tveka inte att höra av dig till oss, här står dörren alltid öppen.

Hoppas att vi ser dig som elev framöver.

homestyling-elev-Interiörskolan
Vår utbildning läser du smidigt på distans i en elevportal där du får tillgång till allt inläsningsmaterial samt videomaterial.
homestyling-elev-Interiörskolan
Vill du också läsa till certifierad Inredare?

Tveka inte att kontakta Interiörskolan med dina frågor. Vi finns här för dig som går i utbildningstankar. Ring eller maila Jennie på 0705-13 08 14, info@interiorskolan.se

BILDER FRÅN NÅGRA AV VÅRA ELEVERS INSTAGRAMSKONTO.

Bli certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult

Utbildningen till Inredare är på distans hos Interiörskolan och kräver inga förkunskaper. Efter utbildningen med självstudier, genomförda inlämningsuppgifter och godkänt examensarbete kan du titulera dig Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult och du får ett certifikat på att du utfört utbildningen.

Vill du också vara med i vår blogg?